Nasze

przepisy

Halibut w szynce parmeńskiej na puree z marchewki i mleka kokosowego

Halibut w szynce parmeńskiej na puree z marchewki i mleka kokosowego

Składniki:


Roleski



ok. 50-55 minut (nie licząc czasu marynowania)

Składniki (dwie porcje):

  • 2 filety halibuta (ok. 400 g)
  • marynata klasyczna Roleski
  • 4 plastry szynki parmeńskiej lub innej, np. prosciutto, serrano

Puree:

  • 5 marchewek
  • mleko kokosowe do smaku (kilka łyżek)
  • pieprz, sól

Pesto z bazylii:

  • 1 duży pęczek bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 1/4 szklanki orzeszków pinii
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie woda

Przygotowanie:

    • Zamarynuj filety rybne z marynacie klasycznej Roleski i odstaw na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjmij ryby z lodówki i rozgrzej piekarnik do 200 stopni (góra-dół).
    • Obierz marchewkę, pokrój na mniejsze kawałki i gotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
    • Przygotuj pesto: bazylię umyj i posiekaj, a czosnek pokrój w plasterki. Wszystkie składniki utrzyj w moździerzu (lub zmiksuj w robocie kuchennym), dopraw do smaku solą i pieprzem. Jeśli pesto będzie za gęste, możesz dolać odrobinę wody lub oliwy.
    • Zawiń rybę w szynkę parmeńską lub inną tego typu, połóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem, włóż do piekarnika i piecz przez 12 minut.
    • Gotowe marchewki odcedź, dodaj mleko kokosowe, zblenduj na gładki mus. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    • Podawaj rybę na puree z marchewki, ozdobioną łyżką pesto z bazylii.
Roleski
Dodaj przepis
Dodaj przepis

Aby dodać przepis do naszego serwisu, prześlij go wraz ze zdjęciem potrawy której dotyczy przepis na poniższy adres e-mail: przepisy@roleski.pl
Zdjęcie potrawy powinno mieć rozdzielczość minimum 1500 x 1000 pikseli wielkości i być zapisane w formacie jpg, lub png.

 

Dziękujemy za zgłoszenia.

Produkt Roku.

JAKOŚĆ ROKU ZŁOTO oraz JAKOŚĆ ROKU 2015 w kategorii: Produkt za: Marynatę Klasyczną 200 gramów.

Produkt Roku.

Wybór konsumentów jest to projekt marketingowy skierowany do producentów i dystrybutorów branży FMCG.

Najważniejszym elementem projektu jest badanie opinii polskich konsumentów przeprowadzane na próbie 5000 osób. Badanie odbywa się techniką CAWI (Computer Assisted Web-side Interview)- ankieta online. Po przeanalizowaniu ankiet wybierani są zwycięzcy w poszczególnych kategoriach.

JAKOŚĆ ROKU ZŁOTO oraz JAKOŚĆ ROKU 2015 w kategorii: Produkt za: Marynatę Klasyczną 200 gramów.

Patronami Honorowymi przedsięwzięcia są:

EOQ ( The European Organization for Quality) Kaizen Institute, Klub Polskie Forum ISO 9000, PCA- Polskie Centrum Akredytacji Organizator: Fundacja Qualitas – Europejskie Centrum Dobrych Praktyk Biznesowych członek uznanych organizacji działających w obszarze jakości: Klubu Polskie Forum ISO 900 oraz The European Organization For Quality z siedzibą w Brukseli

Strona wykorzystuje pliki cookies.

Szanowni Państwo, Wasza prywatność i bezpieczeństwo są dla nas priorytetowe. Dlatego prosimy – wyraź zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych, które trafiają do nas, gdy korzystasz ze strony smacznemarynaty.pl. W każdej chwili możesz wycofać swoją zgodę kontaktując się z nami. Więcej

Rozumiem i akceptuje politykę cookies