Nasze

przepisy

Orientalna ryba na orzechowym puree z batatów z dodatkiem pesto z kolendry

Orientalna ryba na orzechowym puree z batatów z dodatkiem pesto z kolendry

Orientalna ryba na orzechowym puree z batatów z dodatkiem pesto z kolendry

Składniki:


Roleski



ok. 45-50 minut (nie licząc czasu marynowania)

Składniki (dwie porcje):

  • 2 filety białej ryby, np. sandacza lub dorsza (ok. 400 g)
  • marynata azjatycka Roleski

Puree:

  • 4 małe bataty
  • łyżka masła orzechowego
  • pół łyżeczki garam masala
  • pieprz
  • sok z cytryny

Pesto z kolendry:

  • 1 duży pęczek kolendry
  • pół pęczka pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/4 szklanki oleju lub oliwy z oliwek
  • 1/4 szklanki nerkowców
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • 1 łyżka soku z limonki
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

    • Zamarynuj filety rybne z marynacie azjatyckiej Roleski i odstaw na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjmij ryby z lodówki i rozgrzej piekarnik do 200 stopni (góra-dół).
    • Obierz bataty, pokrój na mniejsze kawałki i gotuj około 15 minut w lekko osolonej wodzie.
    • Przygotuj pesto: zioła umyj i posiekaj, a czosnek pokrój w plasterki. Wszystkie składniki utrzyj w moździerzu (lub zmiksuj w robocie kuchennym), dopraw do smaku solą i pieprzem.
    • Ułóż filety rybne w naczyniu żaroodpornym (bez przykrywki), piecz przez 12-16 minut w zależności od grubości ryby.
    • Gotowe bataty odcedź, dodaj masło orzechowe i przyprawy, wymieszaj. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i pieprzem.
    • Podawaj rybę na puree z batatów, ozdobioną łyżką pesto z kolendry.
Roleski
Dodaj przepis
Dodaj przepis

Aby dodać przepis do naszego serwisu, prześlij go wraz ze zdjęciem potrawy której dotyczy przepis na poniższy adres e-mail: przepisy@roleski.pl
Zdjęcie potrawy powinno mieć rozdzielczość minimum 1500 x 1000 pikseli wielkości i być zapisane w formacie jpg, lub png.

 

Dziękujemy za zgłoszenia.

Produkt Roku.

JAKOŚĆ ROKU ZŁOTO oraz JAKOŚĆ ROKU 2015 w kategorii: Produkt za: Marynatę Klasyczną 200 gramów.

Produkt Roku.

Wybór konsumentów jest to projekt marketingowy skierowany do producentów i dystrybutorów branży FMCG.

Najważniejszym elementem projektu jest badanie opinii polskich konsumentów przeprowadzane na próbie 5000 osób. Badanie odbywa się techniką CAWI (Computer Assisted Web-side Interview)- ankieta online. Po przeanalizowaniu ankiet wybierani są zwycięzcy w poszczególnych kategoriach.

JAKOŚĆ ROKU ZŁOTO oraz JAKOŚĆ ROKU 2015 w kategorii: Produkt za: Marynatę Klasyczną 200 gramów.

Patronami Honorowymi przedsięwzięcia są:

EOQ ( The European Organization for Quality) Kaizen Institute, Klub Polskie Forum ISO 9000, PCA- Polskie Centrum Akredytacji Organizator: Fundacja Qualitas – Europejskie Centrum Dobrych Praktyk Biznesowych członek uznanych organizacji działających w obszarze jakości: Klubu Polskie Forum ISO 900 oraz The European Organization For Quality z siedzibą w Brukseli

Strona wykorzystuje pliki cookies.

Szanowni Państwo, Wasza prywatność i bezpieczeństwo są dla nas priorytetowe. Dlatego prosimy – wyraź zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych, które trafiają do nas, gdy korzystasz ze strony smacznemarynaty.pl. W każdej chwili możesz wycofać swoją zgodę kontaktując się z nami. Więcej

Rozumiem i akceptuje politykę cookies